Vinkovci, od 12. do 19. listopada 2022. godine, u Gradskom kazalištu Joza Ivakić

srijeda, 12. listopada u 20 sati

Baci se na pod

BACI SE NA POD

redateljice Nine Violić

Uloge –

Goran Bogdan
Nina Violić
Bruno Frketić Bajić
Lee Delong

Posljednji trenuci zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Dok se roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje, njihov šestogodišnji sin svoj svijet gradi kroz igru. Svatko ima svoju istinu, u čiju ćete povjerovati?

četvrtak, 13. listopada u 20 sati

Zbornica

ZBORNICA

redateljice Sonje Tarokić

Uloge –

Marina Redžepović
Stojan Matavulj
Nives Ivanković
Maja Posavec
Sandra Lončarić
Daria Lorenci Flatz

Suočena s restrikcijama školskog sistema te okružena obeshrabrenim učiteljima, nova i entuzijastična osnovnoškolska pedagoginja Anamarija ulazi u vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo tim putem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.

petak, 14. listopada u 20 sati

Nosila je rubac črljeni

NOSILA JE RUBAC ČRLJENI

redatelja Gorana Dukića

Uloge –

Nataša Dorčić
Pjer Branko Meničanin
Ljubo Zečević
Tesa Litvan
Areta Ćurković
Dora Polić Vitez
Ljubomir Kerekeš
Robert Ugrina
Ljupčo Todorovski

Sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba u romantičnoj komediji s puno pjevanja u pitomom Hrvatskom zagorju ratnih devedesetih. Od oružja prisutni su tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni!

subota, 15. listopada u 20 sati

Glava velike ribe

GLAVA VELIKE RIBE

redatelja Arsena Oremovića

Uloge –

Lana Barić
Nikša Butijer
Neven Aljinović – Tot

Taksist Andrija prodaje bratovu kuću na selu i poziva ga da se useli k njemu i njegovoj ženi Vesni u stan u Zagrebu. U njihovu ionako ne baš skladnu bračnu svakodnevicu ulazi još i surova realnost postratne Hrvatske.

nedjelja, 16. listopada u 20 sati

Pakrac

PAKRAC 1991: POČETAK, OBRAT I POBJEDA

redatelja Davora Šarića

U Jugoslaviji početkom 1991. godine rastu napetosti. U zapadnoj Slavoniji dio Srba odlučuje, po uzoru na Knin, otkazati poslušnost hrvatskoj vlasti. Zagreb to ovaj put ne može mirno promatrati. Nakon što su 1. ožujka 1991. u Pakracu razoružani policajci hrvatske nacionalnosti, pokrenuta je velika akcija.
Iz Bjelovara i Zagreba idućeg dana u grad su ušle jake snage MUP-a i vratile policijsku postaju pod nadzor. Uskoro počinje napeti triler. S okolnih brda počinje se pucati na hrvatsku policiju te dolazi do prvog pravog vatrenog okršaja u kojem samim čudom nije bilo poginulih policajaca.

ponedjeljak, 17. listopada u 19 sati

Zima

ANIMAoptik

program posvećen animiranom filmu i stripu

gost – autor: KREŠIMIR ZIMONIĆ – ZIMA

izložba stripova, projekcije animiranih filmova i razgovor s umjetnikom

Krešimir Zimonić – Zima
Jedan od najuglednijih hrvatskih umjetnika na području stripa, član grupe Novi kvadrat, izniman ugled stekao je stripom Zlatka u časopisu Modra lasta (ukoričen 1998., 2004. i 2012). Objavio je i strip-albume Spore (1990) i Luna (1999., izvorno objavljivano 1975–81), bio glavni urednik časopisa za strip Patak. Od 1979. radi na animiranom filmu kao crtač i animator u Zagreb filmu, kao pripadnik posljednjeg naraštaja Zagrebačke škole crtanog filma. Režirao je, napisao, animirao i crtao kratkometražne filmove Album (1983), kojim je postigao najveći uspjeh, Utakmica (1987), Leptiri (1988), Krug (1989), Oko (2006) i Zlatkine žute minute (2013).

ponedjeljak, 17. listopada u 20 sati

Punim plućima

PUNIM PLUĆIMA

redatelja Radislava Jovanova Gonza

Uloge –

Aleksandra Naumov
Judita Franković Brdar
Rakan Rushaidat
Krešimir Mikić
Hrvoje Barišić
Dražen Pavalić
Vanda Vujanić
Tvrtko Jurić
Lada Bonacci
Domagoj Ivanković

 

Oleg, Febra, Mišo, Danko, Zorka i Biba u svojoj su mladosti bili nerazdvojni: slobodni, spontani i neopterećeni obvezama odraslog života. Tijekom godina su razdvojili, odselili i izgradili vlastite živote. Deset godina kasnije, stari se prijatelji ponovno okupljaju na Olegovom sprovodu. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.

utorak, 18. listopada u 18 sati

Ivo Gregurević

POPRATNI PROGRAM 6.FFG

IVO GREGUREVIĆ

promocija monografije

utorak, 18. listopada u 20 sati

Ljeto kad sam naučila letjeti

LJETO KAD SAM NAUČILA LETJETI

redatelja Radmira Andrića

Uloge –

Klara Hrvanović
Olga Odanović
Snježana Sinovčić
Žarko Laušević
Luka Bajto
Ema Kereta Rogić

 

Pred dvanaestogodišnjom Sofijom naizgled je najdosadnije ljeto ikada, bez wirelessa i u društvu dviju starica. Ali idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji i susret sa smrću pretvorit će ga u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Sofija odrasta.

srijeda, 19. listopada u 20 sati

SVEČANOST DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA „ZLATNI ORION“ i “SREBRNI ORION”
NAJBOLJIM FILMSKIM GLUMCIMA NA 6. FFG-u

Divljaci

DIVLJACI

redatelja Darija Lonjaka

Uloge –

Alen Liverić
Branko Janković
Borko Perić
Dejan Aćimović
Slavko Sobin
Mijo Jurišić
Nerman Mahmutović
Maja Jurić
Ivan Ožegović

 

Poneseni atmosferom Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. i trijumfom hrvatske reprezentacije, Zolja, Jasmin i Mali opljačkaju benzinsku postaju kako bi skupili novac za put u Moskvu na finale. Pljačka pođe po krivu, a tijekom bijega završe u Bosni i zalutaju u kamp za obuku islamističkih terorista.